Acasă Externe SUSȚINERE PUTERNICĂ A LUI IOHANNIS DIN PARTEA SUA

SUSȚINERE PUTERNICĂ A LUI IOHANNIS DIN PARTEA SUA

DISTRIBUIȚI

Aflat în vizită oficială peste Ocean, președintele României a primit cadou de la președintele Trump o vază inscripționată cu ”The White House” iar el a oferit cadou o copie a spadei lui Ștefan cel Mare.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit ieri, la Casa Albă, cu omologul său American, Donald Trump. ”Împreună ne-am decis să ne facem parteneriat strategic mai puternic, mai bun, mai trainică. Acest lucru va duce în curând la un schimb economice sporite de comerţ şi mai bine. Îi mulţumesc preşedintelui Donald Trump pentru un sprijin puternic pentru statul de drept şi lupta împotriva corupţiei în România”, a scris Iohannis pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la conferinţa de presă comună cu Donald Trump, că în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la Casa Albă el a menţionat şi aspectul privind vizele pentru români şi, cel mai probabil, se va avansa în această privinţă, în condiţiile în care există tot mai mulţi cetăţeni care vin din România în Statele Unite ale Americii. Donald Trump a afirmat, în schimb, că nu s-a discutat despre programul Visa Waiver.

”Am menţionat acest aspect, dar l-am menţionat şi în timpul altor întâlniri pentru că este important pentru noi, este important pentru românii care vor să vină în SUA. Tot mai mulţi oameni vin din România în SUA, unii vin ca turişti, unii vin pentru afaceri, cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajaţi. Aşa că problema vizelor ar putea fi important să o discutăm şi probabil că vom avansa în această privinţă”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă în cadrul întâlnirii de la Casa Alba a discutat şi despre programul Visa Waiver.

Președintele Iohannis a plecat, vineri, de la Casa Albă după ce a discutat o oră cu omologul său american, Donald Trump, în Biroul Oval. Președintele roman a semnat în cartea de onoare.

Conferința de presă desfășurată vineri la Casa Albă în prezența președinților Trump și Iohannis a suscitat un interes peste așteptări și ecouri pe măsură. Ce nu s-a văzut în transmisiunea directă a fost efortul jurnaliștilor români de a fi cât mai eficienți într-un moment de maxim interes, dar și tensiune.

Reporterul TVR, de exemplu, a reușit ceea ce liderii NATO nu au fost în stare – titra presa internațională, prezentând imaginea Ramonei Avramescu (TVR) care, printr-o întrebare bine plasată, l-a determinat pe liderul de la Casa Albă să confirme clar angajamentele generate de articolul 5 al Acordului NATO, privind protecția statelor membre. Lucru pe care îl solitaseră și membrii delegațiilor alianței la recentul summit de la Bruxelles, dar Trump evitase să se pronunțe tranșant.

Peşedintele SUA a avut un discurs ferm în privinţa luptei împotriva corupţiei din România. Republicanul a lăudat anticorupţia din ţara noastră, dar şi pe preşedintele român. Într-un moment în care în țară se vorbește despre schimbarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Trump dă un mesaj clar din SUA. ”Susţinem şi vom susţine lupta împotriva corupţiei. Munceşte foarte mult preşedintele dvs. Va câştiga această luptă. Îl susţinem puternic. Sunt mulţi investitori americani care merg în România şi investesc acolo. Merg foarte mulţi, deci este un progres. Sunt felicitări pe care le meritaţi. Oamenii din România iubesc Statele Unite”, a spus Trump.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.