Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Uite greva, nu e greva

Uite greva, nu e greva

DISTRIBUIȚI

 146036 – 12062017  Profesorii din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au decis să nu intre în grevă. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) anunţă că nu sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei generale, spunând însă că aceasta nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de Legea salarizării. ”

Potrivit sursei citate, conform hotărârii Colegiului Naţional al Liderilor FSLI din data de 31 mai 2017, în perioada 6 – 9 iunie 2017 membrii de sindicat ai organizaţiilor sindicale afiliate la federaţie au fost consultaţi, prin referendum, pentru a-şi exprima opţiunea cu privire la declanşarea grevei generale începând cu data de 12 iunie 2017.

„În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că 45,67% din totalul membrilor de sindicat FSLI au spus ‘DA’ pentru grevă generală, începând cu data de 12 iunie 2017, un număr de 27 de sindicate afiliate având între 50% şi 86% opţiune pentru această formă de protest”, se specifică în comunicat.

FSLI precizează că, în acest context, nu sunt întrunite condiţiile legale pentru declanşarea grevei generale la nivelul tuturor sindicatelor afiliate.

„În această situaţie, nu sunt întrunite condiţiile legale de a declanşa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la FSLI. Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condiţiile de declanşare a grevei generale nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de Legea salarizării! Nemulţumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliţi, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor şi nu doresc ca şi aceştia să fie afectaţi. Este clar că guvernanţilor nu le pasă de personalul din învăţământ, însă aceştia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017 – 2018 şi sperăm că ni se vor alătura atât elevii, cât şi părinţii acestora”, avertizează FSLI, citat de Agerpres.

Totuşi,  a fost grevă în învăţământ luni dimineaţă în mai multe şcoli din sectorul şase  al Capitalei. Greva a încetat dupa aproape două ore. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a anunţat că cei mai mulţi dintre profesorii din ţară nu au fost de acord cu această formă de protest, aşa că  au anulat greva generală la nivel naţional, care ar fi urmat sa înceapă astăzi. Mai mult decât atât, dascălii care au participat la protest pot sa fie sancţionaţi de către inspectoratul scolar, pe motiv că greva nu a avut temei legal. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.