Acasă Externe UK: Premierul britanic, sanctionat drastic de alegatori

UK: Premierul britanic, sanctionat drastic de alegatori

DISTRIBUIȚI

145998 – 09062017 Premierul Theresa May se lupta pentru postul ei dupa ce alegatorii britanici au sanctionat-o in alegeri. Desi isi dorea un mandat mai puternic in negocierile de Brexit, ea s-a trezit cu o pozitie mai slaba a partidului conservator. Potrivit ultimelor calcule facute de Reuters, May nu mai poate castiga majoritatea in Parlamentul de la Londra.

Dupa anuntarea rezultatelor pentru 633 de locuri din legislativul britanic, partidul lui May are 312 de parlamentari, ceea ce inseamna ca nu mai poate atinge majoritatea de 326 necesara in parlamentul cu 650 de locuri.

Numarul de mandate obtinute pana acum: Conservatori: 312, Laburisti: 259, Liberal-democrati: 12, SNP: 34, Verzi: 1, Ukip: 0, Altii: 22. Circumscriptii fara rezultate finale: 10

In conditiile in care dupa alegerile de joi nu se detaseaza niciun castigator clar, Theresa May a dat de inteles ca va continua sa lupte, desi este pe cale sa-si piarda majoritatea in Legislativ.

Extrem de dificilele negocieri de Brexit ar trebui sa inceapa in zece zile, asa ca incertitudinile privind viitoarea majoritate si cursul discutiilor cu Bruxelles-ul electorale au lovit lira sterlina, care a pierdut 2% in raport cu dolarul. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.