Acasă Externe Vine Macron

Vine Macron

DISTRIBUIȚI

146250 – 23062017  Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o întâlnire bilaterală cu omologul său francez, Emmanuel Macron, afirmând la final că aceasta a fost „foarte, foarte bună” şi s-a convenit ca România şi Franţa să colaboreze în vederea întăririi unor formate europene. Iohannis a spus că au fost abordate teme precum Schengen, bugetul zonei euro şi situaţia muncitorilor detaşaţi, relatează digi24.

Președintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, în vizită în România. Invitația a fost acceptată. Nu a fost stabilită încă data la care va avea loc această viziă.

„Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene, am propus ca proiectul bugetului zonei euro să fie deschis și pentru noi, chiar dacă acum nu suntem mebmbri ai zonei euro, dar avem acest obiectiv”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai afirmat după întâlnirea bilaterală cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că a discutat „foarte pe scurt” şi despre situaţia din România, dând asigurări că ţara este stabilă şi că nu este „o problemă” faptul că se schimbă Guvernul. „Eu îi asigur pe toţi cu care mă întâlnesc că România este stabilită şi chiar dacă în momentul de faţă se lucrează la formarea unui nou Guvern nu afectează procesele în care este implicată România”, a spus preşedintele. El a precizat că acest subiect a fost discutat „foarte pe scurt”.

Şeful statului a adăugat că astfel de teme le abordează din proprie iniţiativă. „E important să spun partenerilor de discuţii că suntem o ţară stabilă. Nu e o problemă dacă se schimbă Guvernul”, a mai spus Iohannis.  – PROMPT MEDIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.