Acasă Social Acţiune de cooperare la frontiera româno-moldovenească

Acţiune de cooperare la frontiera româno-moldovenească

DISTRIBUIȚI

 146512 – 06072017 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, în cooperare cu omologii din Republica Moldova, au reușit, în urma unei acţiuni specifice, contracararea unui caz de contrabandă cu ţigări. În cadrul acțiunii, au fost reţinuți doi frați, cetățeni din Republica Moldova, unul pe malul românesc al râului Prut, celălalt pe malul moldovenesc.

În data de 05 iulie a.c., în urma activităților informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, județul Iași, în cooperare cu omologii lor din Republica Moldova, au organizat o acțiune specifică pentru combaterea contrabandei cu ţigări. În urma acțiunilor desfășurate, omologii din Republica Moldova au informat că au depistat, la malul moldovenesc al râului Prut, o persoană care intenționa să ajungă ilegal în Republica Moldova, două saltele pneumatice.

Astfel, în urma informațiilor puse la dispoziție de autoritățile de frontieră din R. Moldova, polițiștii de frontieră români au cercetat o zonă din apropierea malului românesc al râului Prut, și, la scurt timp, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Grozești, un autotursim marca Opel Astra, înmatriculat în județul Iași care staționa. S-a procedat la monitorizarea acestuia, iar după ce mijlocul de transport a fost pus în mișcare, o patrulă din cadrul aceluiași sector l-a oprit pentru control. În urma legitimării conducătorului auto s-a constatat că este cetățeanul moldovean Serghei L., în vârstă de 34 de ani. Deoarece bărbatul avea hainele ude și nici nu a putut prezenta motivul prezenței la acea oră, în apropierea frontierei de stat, a fost condus la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că Serghei L. este fratele persoanei reținute de omologii moldoveni, iar cei doi trebuiau să preia 2.000 de pachete de țigări de pe teritoriul Republicii Moldova pe care ulterior intenționau să le predea unor persoane din municipiul Iași, contra sumei de 5 lei/pachet.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a depistării tuturor persoanelor implicate, iar Serghei L.  a fost predat autorităţilor de frontieră vecine în baza acordului de readmisie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.