Acasă Politic Acuze grave la adresa primarului Sectorului 1

Acuze grave la adresa primarului Sectorului 1

DISTRIBUIȚI

146496 – 06072017 –  USR protestează față de modul în care primarul Sectorului 1 înţelege să cheltuiască banii publici şi să ignore prerogativele Consiliului local.

În ultimele sale declaraţii publice, primarul Dan Tudorache doreşte să-i convingă pe locuitorii acestui sector că toate proiectele sale sunt blocate de USR.

Clotilde Armand, membru în Consiliu local al Sectorului 1 din București, încă din momentul amendării bugetului local pe 2017 a arătat că PSD nu are o viziune de dezvoltare pentru Sectorul 1, ci un sistem de cheltuire a banilor publici. ”Primarul, spune liderul filialei USR Sector 1, e nemulţumit acum că opoziţia îşi îndeplineşte rolul şi nu-i permite să cheltuiască banii după bunul plac și după ordinele echipei Dragnea-Firea”.

USR s-a abţinut să voteze câteva proiecte pentru că nu îşi justificau aprobarea în Consiliul local în regim de urgenţă, fără o documentaţie studiată din timp. În acest cadru, se înscrie şi aşa-zisul proiect pentru salvarea Clubului Rapid, care nesocoteşte baza juridică şi demersurile prealabile pe lângă părţile implicate în administrarea clubului.

La categoria proiecte slab pregătite poate fi menţionat proiectul pentru începerea reabilitării termice a caselor, la care USR s-a abţinut de la vot deoarece datele tehnice şi financiare nu corespundeau realităţii complexe de pe teren. Iar la capitolul proiecte ilegale poate fi citat cazul Şcolii nr.12 Herăstrău unde USR a prezentat un proiect care a fost retras pe motivul lipsei cadastrului pentru a fi reintrodus ca proiect PSD, dar cu o diferenţă de 1000 mp mai puţin la terenul recuperat.

Pentru coomparație, consilierii USR Sector 1 menţionează trei proiecte ale USR care au obţinut de altfel şi o majoritate de voturi în Consiliul local de vineri, 30 iunie, respectiv cel pentru reamenajarea parcului Gării de Nord, după intrarea sa efectivă în administrarea Sectorului 1 – un demers 100% USR, şi cele două proiecte de primă etapă vizând construirea unui nou corp de clădire la Liceul Nicolae Iorga şi o viitoare pistă de alergare în Parcul Bazilescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.