Acasă Social Afară #rezist, în Guvern #insist

Afară #rezist, în Guvern #insist

DISTRIBUIȚI

146681 – 17072017 –  Premierul Mihai Tudose l-a mustrat, luni, la Ceremonia de deschidere a Programului Oficial de Internship al Guvernului – ediţia 2017, pe responsabilul acestui program, Radu Puchiu, pentru că numărul tinerilor selecţionaţi a fost prea mic – 100, în 2016 fiind de 200 de participanţi „Am să încep prin a vă anunța că după voi avea o discuţie foarte dură cu colegul nostru: de ce sunt numai 100? De ce nu sunt mai multe locuri? Anul trecut au fost mai multe locuri. Înţeleg că sunteți 100 din 3.200 şi ceva…Nu ştiu nicio facultate, nicio universitate care să aibă 30 pe loc şi vă mulţumesc pentru faptul că aţi insistat. Afară sunt nişte oameni cu #rezist, dumneavoastră sunteți cu #insist”, a precizat prim-ministrul la începutul alocuţiunii.

Totodată, Mihai Tudose i-a atenţionat pe tinerii participanţi la programul de internship că nu le va fi  deloc uşor să muncească în cadrul guvernului „Am să vă rog să stăm mai mult de vorbă când terminaţi. Eventual cu cei care supravieţuiesc experienţei guvernamentale administrative. Nu o să vă fie uşor, o să vă schimbe complet viaţa, o să vedeţi că lucrurile funcţionează altfel decât ar trebui de cele mai multe ori şi principalul scop al părţii guvernamentale – în ceea ce vă priveşte – este ca dumneavoastră să aduceţi un suflu nou, să criticaţi, să insistaţi, să puneţi întrebări, să daţi soluţii, să insistaţi cu soluţiile acolo unde se poate fiindcă din experienţa trecută înţeleg că nişte colegi de-ai dumneavoastră chiar au livrat nişte soluţii foarte bune – nu vă spun în ce domenii ca să nu vă canalizaţi toţi în domeniul acela”, a mai adăugat acesta, asigurându-i în acelaşi timp pe interni de  faptul că miniştrii ii vor  trata ca pe egalii lor.

De asemenea, Mihai Tudose i-a felicitat pe cei ce au ales sa lucreze în administratie şi i-a încurajat să nu se sfiască să pună întrebări „Meritați acest lucru, sunteți 100 de tineri superbi care în loc să folosiți vacanța pentru odihnă sau în alte scopuri mai ludice, aţi preferat să veniți în administrație, nu o să vă fie uşor. Vă sugerez să nu fie prima întrebare la ministere sau pe unde veţi fi gen ‘şi noi la cât plecăm acasă’. Nu! Stați cât puteți, repet, sâcâiți-i, enervați-i pe colegii mei, inclusiv pe mine. Vă spun că astăzi, din foștii dumneavoastră colegi, am doi colegi noi care lucrează la partea de comunicare, sunt câţiva colegi de-ai dumneavoastră care lucrează în administrație şi culminând cu o fostă colegă de-a dumneavoastră dintr-o generație de acum doi ani, care este la uşă, la mine la cabinet, pe partea din interior, evident, a uşii, fiindu-mi de un real succes. Aş dori şi mi-aş dori să vă văd pe cât mai mulți, şi după internship pe aici, ajuntându-ne în continuare şi dându-ne acel suflu nou de care avem nevoie cu toţii, şi la nivel central, la nivel de aparat guvernamental central, dar şi prin toate ministerele şi agențiile. Colegii mei vă vor sta la dispoziție, iar unde aveţi reclamații nu vă sfiiți, ca şi în timpul procesului, să mai veniți pe aici. O să am grijă şi să aveţi grijă, Radu, să aibă acces”.

La final, premierul l-a tachinat pe Radu Puchiu si l-a rugat să faciliteze accesul internilor la el „Eventual la jumătatea programului să mai avem o întâlnire informală. Sunt convins că vei fi în stare să organizezi o informală cu 100 de inşi, nu? Fără să ne sâscâi pe noi să te ajutăm!”, i-a spus premierul responsabilului cu programul de internship. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.