Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ambasadorul SUA are încredere în Codruţa Kovesi

Ambasadorul SUA are încredere în Codruţa Kovesi

DISTRIBUIȚI

 146504 – 06072017 – Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a declarat, joi, la Parlament, că își menține încrederea în activitatea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în condițiile în care a existat și o analiză a autorităților din România. Declarația ambasadorului american a venit la finalul unei întrevederi cu Liviu Dragnea, președinte al Camerei deputaților și al PSD, informează digi24.

Întrebat dacă guvernul SUA şi ambasada o susţin în continuare pe Laura Codruţa Kovesi, Hans Klemm a spus: „Noi ne menţinem încrederea în munca ei şi această muncă a fost analizată de autorităţile judiciare din România. Avem încredere în asta”.

Totodată, chestionat dacă Laura Codruţa Kovesi este în pericol din cauza scandalului din DNA, ambasadorul a susţinut că „aceasta va trebui să fie decizia luată de autorităţile româneşti”.

Întrevederea Liviu Dragnea – Hans Klemm a avut loc, joi, la Parlament, cu ocazia încheierii activității în România a adjunctului șefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, spunea, miercuri, că scandalul din interiorul DNA ar afecta încrederea în sistemul judiciar în ansamblu.

„Cred că ministrul Justiției, în perioada următoare, va avea o poziție. Este totuși o situație fără precedent, cu poziții publice din partea unor magistrați importanți, cu dezvăluiri de acolo, cu poziții din partea unor procurori, audieri în CSM. Nu am numit-o eu, deci nu stă în competența mea să fiu mulțumit sau nemulțumit (în legătură cu activitatea șefului DNA — n.r.). Domnul președinte e liber să aibă mulțumirile și nemulțumirile dumnealui și probabil că se bazează pe ceva. Cred că ministrul Justiției, mulțumit sau nemulțumit, la un moment dat trebuie să exprime ceva, poate chiar mulțumirea”, a precizat Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că nu vede niciun motiv pentru suspendarea din funcție a procurorului-șef al DNA și a amintit că el este mulțumit de activitatea Parchetului General și a DNA. „Am fost informat despre aceste abordări media şi cred că este bine să se verifice. Din informaţiile mele, se fac verificări şi în DNA, de asemenea CSM se ocupă de anumite aspecte şi am luat act de faptul că Ministerul Justiţiei a solicitat o inspecţie pe management, atât la Parchetul general, cât şi la DNA. (…) Am auzit prea multe aşa-zise interceptări, ascultări, interpretări ca să mai cred în ele. Cei îndruituiţi de lege vor face verificările necesare şi până la urmă vom afla adevărul”, a mai spus șeful statului, întrebat fiind de scandalul din jurul DNA din ultima perioadă. – PROMPT MEDIA

 

foto:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.