Acasă Economie 79 de incidente majore au afectat in 2016 securitatea rețelelor de comunicații...

79 de incidente majore au afectat in 2016 securitatea rețelelor de comunicații electronice

DISTRIBUIȚI

146578 – 11072017 –  Conform Raportului privind incidentele care au afectat securitatea si integritatea retelelor si serviciilor de comunicatii electronice publicat de ANCOM, 279 de incidente cu impact semnificativ au afectat in anul 2016 securitatea si integritatea retelelor si serviciilor de comunicatii electronice, afectand in total peste 12 milioane de conexiuni, de doua ori mai multe fata de anul 2015. Cele mai numeroase incidente au fost inregistrate la nivelul conexiunilor de servicii mobile (telefonie si internet mobil).

Conexiuni afectate si durata

Cele mai multe conexiuni afectate de incidentele semnificative raportate catre ANCOM in 2016 au fost cele de telefonie mobila (peste 5,6 milioane de conexiuni afectate), urmate de serviciile de internet mobil (peste 5 milioane de conexiuni afectate), telefonie fixa (aproximativ 570 de mii de conexiuni afectate) si internet fix (aproximativ 470 de mii de conexiuni), cele mai putine conexiuni afectate fiind cele de retransmisie a programelor audiovizuale (aproximativ 450 de mii).

Potrivit datelor raportate de furnizori catre ANCOM, anul trecut un incident cu impact semnificativ asupra securitatii si integritatii retelelor si serviciilor de comunicatii electronice a afectat in medie 47.859 de conexiuni, de doua ori mai multe fata de anul 2015 (cu o medie de 22.773 conexiuni afectate de un singur incident). Durata medie a unui incident semnificativ a fost de aproximativ 7,5 ore, in timp ce durata totala a incidentelor de securitate raportate pe anul 2016 este de 1.347 de ore. Cele mai multe incidente de securitate au avut loc in Bucuresti si Ilfov, urmate de judetele Constanta, Teleorman si Calarasi.

Cauzele incidentelor semnificative raportate

7% dintre incidente au fost cauzate de erori umane (ex. configurarea si operarea gresita a unor echipamente) si fenomene naturale (ex. ninsori si furtuni care au afectat diferite echipamente),  27% dintre incidente au fost cauzate de erori de sistem (software sau hardware), majoritatea incidentelor semnificative (66%) fiind determinate de factori externi (ex. intreruperea alimentarii cu energie electrica sau sectionarea accidentala a fibrei optice etc.).  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.