Acasă Uncategorized București: Darius Vâlcov, trimis în judecată într-un nou dosar

București: Darius Vâlcov, trimis în judecată într-un nou dosar

DISTRIBUIȚI

146914 – 28072017 – Fostul ministru al Finanţelor şi primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că acesta a mituit un funcţiionar din cadrul Oficiului de Cadastru, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şiAsociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. Vâlcov ar fi fost nemulţumit de faptul că angajaţiisocietăţii nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar.

Pe lângă Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphicaşi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şifuncţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Fostul deputat PSD Daniel Bărbulescu, în prezent director adjunct al regionalei AFIR Craiova, era cel care se ocupa în fapt de administrarea SC Millenium Topograpfica, societate de care se leagă cel mai recent dosar în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov.  În 2015, Bărbulescu, finul său, a fost cel care l-a denunţat pe Vâlcov la procurorii anticorupţieşi, totodată, a ascuns la domiciliul său seiful cu comori al fostului primar de Slatina.

Precizarea aparţine procurorilor olteni, care în rechizitoriu menţioneazăşi faptul că fostul deputat era cel care transmitea altor doi inculpaţi  – Mircea Dogaru şi Elena Calotă – indicaţiile lui Vâlcov. Martor deocamdată în acest dosar, asupra lui Daniel Bărbulescu planează suspiciunea participării la săvârşirea unor fapte de corupţie, motiv pentru care procurorii olteni au dispus disjungerea cauzei şi declinarea către DNA Craiova. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.