Acasă Anchete Justitie București: Elena Udrea și Dan Andronic la Curtea Supremă

București: Elena Udrea și Dan Andronic la Curtea Supremă

DISTRIBUIȚI

146490 – 06072017 – Elena Udrea s-a prezentat joi dimineața la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă, în cameră preliminară, dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. Tot aici a ajuns și jurnalistul Dan Andronic.

”Daca atunci cand vorbesc procurorii din sistem nu se intampla nimic, ma ingrozeste ce se intampla azi. (…) Instigarea la represiune nedreapta nu se pedepseste in codul penal. O sa vedem cum se poate. O sa fac plangere la CSM si da, vor veni vremuri in care toate aceste plangeri pe care le-am facut eu si altii, vor fi judecate corect.(…) Eu am facut o plangere la Parchetul General fata de executantii dnei Kovesi, dnul Bulancea si Popovici. Nu stiu ce se intampla acolo, dar cata vreme isi permite dnul Lazar sa spuna despre abuzuri ca poate procurorii sunt obositi, cata incredere sa ai?”, a declarant Udrea.

La 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.