Acasă Anchete Interne București: Pompierii militari au intervenit în 11 județe

București: Pompierii militari au intervenit în 11 județe

DISTRIBUIȚI

146834 – 25072017   În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 11 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 91 atenționări și avertizări imediate Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 26 localități din 11 județe (Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomița, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea) și municipiul București.

Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru înlăturarea a 42 de arbori de pe carosabil sau autoturisme și evacuarea apei din 7 imobile, 6 anexe, 13 curți și 6 subsoluri. De asemenea, vântul puternic a afectat patru acoperișuri.

Din cauza ploilor și aluviunilor de pe carosabil, circulația rutieră pe DN 1 ( în zona localității Sinaia, PH) și pe DJ 203K (în zona localității Lopătari, BZ) s-a desfășurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situației.

În această dimineață, la nivel național nu mai erau înregistrate situații care să impună intervenția echipajelor de pompieri militari.

Având în vedere că și în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase în mare parte a țării, IGSU recomandă cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.