Acasă Externe București: Pregătiri pentru un mandat de succes

București: Pregătiri pentru un mandat de succes

DISTRIBUIȚI

146877 – 27072017 – Premierul Mihai Tudose le-a cerut miniştrilor ca în ședința de astăzi să prezinte listele complete cu persoanele desemnate să facă parte din grupurile de lucru ministeriale de pregătire a mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene. Decizia a fost luată în cadrul celei de-a treia reuniuni a Consiliului Național pentru pregătirea președinției Consiliului UE. ”Acest prim mandat al României la președinția Consiliului UE reprezintă o oportunitate pe care nu ne putem permite să o ratăm, nici din punct de vedere politic, nici administrativ, nici din punct de vedere al imaginii țării. Anul 2019 pare departe, dar nu este, așa încât trebuie să ne mobilizăm cât mai rapid și să stabilim din timp toate detaliile de organizare, funcționare, logistică, resurse umane și alocări financiare necesare pentru un mandat de succes”, a declarat prim-ministrul.Șeful Executivului a cerut, totodată, ca fiecare minister să facă o evaluare obiectivă, strict pe criterii tehnice și profesionale, a persoanelor pe care le vor desemna în aceste grupuri de lucru, dar și a persoanelor trimise la post în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, astfel încât cei care vor reprezenta România la Bruxelles și vor avea atribuții decizionale privind mandatul președinției Consiliului UE să facă față cu brio misiunii lor.”Este nevoie de o asumare prin ordin de ministru a componenței acestor grupuri de lucru și să ne asigurăm că vom avea coerență și stabilitate în această privință, din perioada de pregătire și până la finalul mandatului României”, a completat premierul Mihai Tudose.

O altă decizie se referă la locațiile în care vor fi organizate evenimentele Președinției României la Consiliul UE. Pentru reuniunile informale la nivel de miniştri, care vor avea loc la București, s-a stabilit ca locație Palatul Parlamentului.

Alte subiecte abordate în cursul discuțiilor de astăzi de la Palatul Victoria s-au referit la organigrama și exercitarea Președinției române a Consiliului UE, mecanismul de cooperare între Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene, mecanismul de cooperare cu Parlamentul European și prima versiune a calendarului reuniunilor informale care vor fi organizate în România în perioada celor șase luni de mandat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.