Acasă Social București: Repatrierea unui cetăţean român din Siria prin Turcia

București: Repatrierea unui cetăţean român din Siria prin Turcia

DISTRIBUIȚI

146782 – 21072017  –  Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma demersurilor susținute, desfășurate la nivelul Celulei de criză a MAE, au fost finalizate la data de 19 iulie 2017 procedurile specifice de repatriere din Siria a unui cetățean român, cu sprijinul tuturor Misiunilor Diplomatice și oficiilor Consulare din zonă.

Cazul a fost adus în atenția MAE la sfârșitul anului 2016 și a presupus demararea unor activități foarte complexe, desfășurate de către instituțiile componente ale Celulei de criză, atât în plan intern cât și extern, având în vedere zona de conflict armat în care s-a aflat cetățeanul român cât și particularitățile specifice acestui caz.

Astfel, în urma dialogului susținut cu autoritățile turce, s-a realizat trecerea graniței turco-siriene, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara deplasându-se în punctul de trecere a frontierei, pentru a asigura asistența și protecția consulară necesară.

Măsura face parte din demersurile constante de asistență consulară acordată de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistenţă şi protecţie consulară inclusiv cetăţenilor din Australia, Canada, Franţa, Republica Moldova și Portugalia, aflaţi pe teritoriul Siriei.

Reamintim că din anul 2011, de la debutul operațiunilor de evacuare din Siria, s-a reușit repatrierea, prin intervenția directă a Ambasadei României la Damasc și a Ambasadei României la Beirut, în coordonarea Celulei de criză MAE, a unui număr de 729 de cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflați în zonele de conflict de a părăsi zona și de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi anunța prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.