Acasă Economie București: Se retrage, nu se retrage?

București: Se retrage, nu se retrage?

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedinte al grupului de firme Serviciile Comerciale Române, care controlează Chimcomplex SA, a vorbit despre preluarea activelor combinatului chimic Oltchim. Compania a depus o ofertă angajantă pentru şase din cele nouă pachete de active ale combinatului, având însă alţi opt competitori pentru pachete separate de active.Vuza a declarat, potrivit RealitateaTV, că există o interpretare privind tratarea problemelor de mediu de la Oltchim, iar dacă organizatorii licitaţiei şi autorităţile de mediu spun în continuare că nu sunt interesate de rezolvare, compania îşi va retrage oferta. Potrivit lui, caietul de sarcini are multe interpretări, iar acestea pot să coste 40 milioane de euro.

”Niciun cumpărător din chimie nu vine într-o zonă tulbure”, a spus Vuza, comentând retragerea din cursa pentru active a producătorului polonez de produce chimice PCC Rokita, parte a grupului germano-polonez PCC, care era principalul rival al companiei româneşti în această tranzacţie. Vuza spune că încearcă să afle de competenţa cui sunt problemele de mediu, însă autorităţile nu se pot pune de acord.

”Pentru că în caietul de sarcini spune, la un moment dat, că rezolvă ei, ca vânzători, în altă pagină spun: Dar dacă totuşi autoritatea o să îţi spună ţie să le rezolvi, atunci le rezolvi tu”, a explicat Vuza potrivit Adevarul.ro. Omul de afaceri susţine că dacă viorile vor fi acordate şi toţi vor cânta aceeaşi partitură, compania îşi va menţine oferta. În schimb, dacă nu există interes din partea organizatorilor licitaţiei şi a autorităţilor de mediu, Chimcomplex se va retrage, la fel ca PCC. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.