Acasă Anchete Interne București: Sectoriștii revin în forță

București: Sectoriștii revin în forță

DISTRIBUIȚI

146729 – 19072017 –  Liderii Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) vor propune, oficial, reînființarea sectoriștilor, adică acei polițiști care se ocupă de relația cu populația din raza de competență a secțiilor din orașe și municipii. Motivul, susțin sindicaliștii, este că actualii polițiști de proximitate, înființați în anul 2003, în locul sectoriștilor, nu fac față cerințelor din teren. ”Polițistul de proximitate a ajuns să își depășească competențele pentru care a fost desemnat, de a menține relația cu cetățeanul, să fie prietenul acestuia. În prezent, agenții fac lucrări penale, dosare cu autor cunoscut, duc sute de citații la domiciliile cetățenilor cărora le-a expirat actele de identitate, treabă care aparține Birourilor de Evidență a Populației și care o pot face polițiștii locali”, spun reprezentanții SNAP, citați de Evz.ro.

Sectoristul avea competențe legale diverse și mai extinse: ținea evidența răufăcătorilor din zonă, întocmea dosare penale cu autor cunoscut, mai ușoare. În plus, sectoristul avea dreptul să pună în aplicare mandate de aducere și de verificare a armelor.

Liderii SNAP au mai precizat că polițistul de proximitate a ajuns în această situație și din cauza lipsei de personal din Poliția Română. Numai în Capitală ar fi un deficit de 1.500 de polițști, ceea ce conduce la împărțirea sarcinilor către cei existenți.  –  PROMPT MEDIA

 

foto:evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.