Acasă Politic București: USR: Guvernul PSD abandonează forțele pro-europene de la Chișinău

București: USR: Guvernul PSD abandonează forțele pro-europene de la Chișinău

DISTRIBUIȚI

146803 – 24072017  USR constată cu îngrijorare că Guvernul PSD dă un semnal de abandonare a forțelor pro-europene din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă.Premierul Mihai Tudose nu putea alege un moment mai prost pentru a face prima sa vizită la Chișinău, decât după schimbarea sistemului electoral, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția și a avertismentelor UE. Aflat în vizită oficială în Republica Moldova, premierul Mihai Tudose a afirmat vineri, 21 iulie,  că recentele schimbări ale legislației electorale din această țară sunt legitime și că mesajele critice care au ajuns la Bruxelles ar reprezenta o distorsionare a realității de către neprieteni”.

USR consideră că, prin aceste afirmații, premierul Tudose ”dă dovadă de o totală lipsă de înțelegere a luptei pentru democrație a forțelor civice și a opoziției anti-oligarhice de la Chișinău. Este inacceptabilă sugestia premierului României că opozanții trecerii la un sistem de vot care ar avantaja fățiș partidul oligarhului Vlad Plahotniuc și pe cel pro-rus al președintelui Igor Dodon ar fi manipulați. Prin prezența și afirmațiile sale, premierul Tudose a legitimat trocul lui Vlad Plahotniuc cu Igor Dodon legat de sistemul de vot uninominal mixt și menținerea PDM la putere și după următoarele alegeri, deși acest partid abia mai există în sondaje. Practic, Guvernul de la București l-a girat încă odată pe oligarhul care conduce Republica Moldova, mizând pe așa-zisa stabilitate, care înseamnă de fapt sărăcie, stagnare, lipsa reformelor. USR avertizează că roadele acestei politici dezastruoase ale PSD-ALDE le vom culege în 2018, la alegerile la termen din Republica Moldova, atunci când socialiștii pro-Rusia ar putea obține majoritatea absolută în Parlament. Prin susținerea celor care au compromis și compromit în continuare parcursul european, Guvernul României se decredibilizează definitiv în ochii moldovenilor și obține exact ce a spus că vrea să împiedice: venirea pro-rușilor la putere în Republica Moldova”.

Ca urmare, USR solicită premierului Mihai Tudose clarificări urgente cu privire la susținerea parcursului european și a forțelor reale pro-europene din Republica Moldova. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.