Acasă Externe Croația afectată de incendii

Croația afectată de incendii

DISTRIBUIȚI

 146735 – 19072017 –  Zeci de persoane, majoritatea pompieri sau localnici care au sprijinit voluntar la stingerea incendiilor,au fost rănite în incendiile care afectează în această perioadă Croația. Mulți turiști cazați în zona de coastă, dintre localitățile Omis și Split, au fost nevoiți să părăsească unitățile de cazare. În prezent, circulația rutieră este deschisă pe autostrada A1 Zagreb – Ploce – Dubrovnik și pe drumul național D8 (Magistrala Adriatică), care fac legătura Nord-Sud, singurele segmente de drum închise fiind drumurile județene Žrnovnica – Srinjine (ŽC6142) și Ceranje – Vrana (ŽC6064). Întrucât incendiile sunt active și situația poate suporta modificări de la o oră la alta, se recomandă cetăţenilor români ca înainte de a porni spre Croaţia să consulte, pentru informații actualizate permanent, paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr./english/naslovnica_1/.

Incendiile de vegetație din Croația afectează zona coastei Măƒrii Adriatice, în apropierea localităților Split, Solin, Kastela, Srinjine, Sitno Gornje, Sitno Donje și Zrnovnica, dar și cu incendii izolate în localități din județele Split – Dalmația, Zadar și Sibenik-Knin.

MAE reaminteşte românilor că, în situații de urgență pe teritoriul  Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Totodată, românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +0038514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Zagreb: +0038598414341.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet  http://zagreb.mae.ro,  www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie. – PROMPT MEDIA

 

foto:capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.