Acasă Externe Donald Trump și Vladimir Putin, întâlnire la Hamburg

Donald Trump și Vladimir Putin, întâlnire la Hamburg

DISTRIBUIȚI

146483 – 05072017 – Preşedinţii Vladimir Putin şi Donald Trump se vor întâlni vineri, 7 iulie, la Hamburg. Informaţia a fost confirmată oficial de cele două administraţii. Casa Albă a precizat că discuţiile vor avea loc în cursul după-amiezii, informează RFI.

Președintele SUA Donald Trump începe miercuri o importantă vizită în Europa, unde ia parte la primul său summit G20. De asemenea, el se va întâlni cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin.

Donald Trump începe vizita de patru zile în Polonia şi Germania în contextul unor mișcări geopolitice în lume suficient de agresive, disensiuni transatlantice şi ameninţări nucleare ale Coreei de Nord.

Aeronava Air Force One urmează să aterizeze miercuri seara târziu la Varşovia, marcând astfel începutul celui de al doilea turneu în străinătate al lui Trump, în cadrul căruia va participa la summitul G20 de la Hamburg, unde va purta discuţii spinoase cu preşedinţii rus Vladimir Putin şi chinez Xi Jinping, dar şi cu cancelarul german Angela Merkel. Testul nord-coreean al unei rachete balistice intercontinentale care poate atinge Alaska reprezintă o ameninţare clară la adresa securităţii Statelor Unite şi va apăsa asupra atmosferei discuţiilor. Preşedintele Trump a afirmat că acest tip de test va reprezenta încălcarea unei linii roşii. Acum, prietenii şi rivalii săi aşteaptă să vadă dacă erau vorbe goale sau dacă va face ceva.

Liderul de la Washington, care a încercat în zadar să convingă Beijingul să-şi amplifice presiunea asupra Phenianului, se va întâlni cu președintele Xi la Hamburg pentru a discuta despre măsurile de întreprins. ”Niciunul dintre noi nu face suficient. Nu cred că China face destul acum, deoarece problema nu este rezolvată”, a declarat consilierul prezidenţial american pe probleme de securitate naţională H.R. McMaster cu o zi înainte de turneu. – PROMPT MEDIA

 

foto:inliniedreapta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.