Acasă Social Aparare Exercițiu de apărare antiaeriană TOBRUQ LEGACY 2017 la Capu Midia

Exercițiu de apărare antiaeriană TOBRUQ LEGACY 2017 la Capu Midia

DISTRIBUIȚI

146721 – 19072017  – Un exercițiu – TOBRUQ LEGACY 2017 (TL17) – cu trageri antiaeriene reale – are loc miercuri, 19 iulie, în Tabăra de Instrucție și Poligonul de Trageri Sol-Aer din Capu Midia, județul Constanța, începând cu orele 12.00.

Aproximativ 1.000 de militari din 16 țări membre NATO, din care aproximativ 250 români, participă la exercițiul de apărare aeriană cu baza la sol TL17, exercițiu de sprijin pentru Saber Guardian 2017 (SG17), care se desfășoară, în perioada 12-22 iulie, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu și în Tabăra de Instrucție și Poligonul de Trageri Sol-Aer din Capu Midia.

În cadrul acestei secvențe, Forțele Aeriene Române participă cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK, Statele Unite ale Americii cu sisteme de rachete PATRIOT și AVENGER, Slovenia cu sisteme de rachete SA-24, iar Forțele Terestre Române cu sisteme de apărare antiaeriană SA-6 și GEPARD.

TL17 demonstrează interoperabilitatea între multiple structuri de forțe de apărare aeriană din Europa și contribuie la consolidarea eforturile de descurajare în cadrul NATO.

Reamintim cetățenilor care au domiciliul în localitățile adiacente centrelor de instruire obligaţia de a respecta măsurile de siguranţă stabilite pe timpul tragerilor cu muniţie reală, precum şi marcajele, însemnele privind restricţiile și indicațiile personalului de pază din proximitatea poligoanelor M.Ap.N. şi a zonelor de siguranţă. Accesul neautorizat în poligoanele M.Ap.N., atingerea sau strângerea deşeurilor metalice rezultate în urma activităţilor de tragere cu muniţie reală sunt strict interzise şi prezintă riscuri majore.

SG17 este cel mai mare exercițiu desfășurat în regiunea noastră, în perioada 11 – 20 iulie, unde participă 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere. Exercițiul este condus de USAREUR și se desfășoară pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei, informează MApN. –  PROMPT MEDIA

 

foto:ziuaconstanta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.