Acasă Social FADERE cere interventia premierului Tudose

FADERE cere interventia premierului Tudose

DISTRIBUIȚI

146922 – 31072017  – FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) cere prim-ministrului Tudose, intervenția urgentă in protejarea românilor care muncesc in străinatate și sunt abuzați.

După ce la inceputul săptămânii trecute Poliția din Italia a descoperit zeci de români abuzați pe plantațiile din sudul Italiei, vineri autiritațile spaniole au descoperit in provincia Cuenca din centrul Spaniei mai multi români care erau exploatați de către angajatorii spanioli. In cursul zilei au fost descoperiți 24 de români lucrând fară contract de muncă, platiți prost şi dormind in corturi, fară apă curentă si fără electricitate. Sambata au fost de identificare alte doua astfel de cazuri.

Peste 3,5 milioane de români muncesc in țările europene. Zilnic sute de români sunt abuzati în statele unde locuiesc prin legi discriminatorii, de catre funcționari care iși permit să nu le rezolve problemele ci să ii jignească și, nu in ultimul rand, de către angajatori care îi forțează să lucreze in condiții mizere.

De aceea cerem prim-ministrului Tudose modificare misiunii Ministerului Pentru Românii de Pretudindeni, dintr-un Minister care se ocupă doar de acordarea de subvenții pentru proiecte culturale in diaspora, intr-unul care sa aibă ca prim obiectiv protejarea romanilor din diaspora, sustine FADERE. ”Majoritatea românilor care lucrează in Europa trimit in continuare banii in țară. Asa se face că in ultimii 10 ani, ei au trimis acasă peste 55 miliarde de euro, mai mult decat oricare investitor străin și mai mult decât a primit România de la Uniunea Europeană. Cu toate acestea, Guvernul României continua să manifeste fața de ei indiferență şi dispreț”,a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.