Acasă Anchete Justitie Firme vizate de DIICOT

Firme vizate de DIICOT

DISTRIBUIȚI

146797 – 21072017  La data 21 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 13 percheziţii.Au fost  vizate sediile unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională și domiciliile membrilor unei grupări infracționale. Din investigaţii s-a stabilit că, începând cu luna mai 2017, un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare de bani, ar fi operaționalizat un mecanism de fraudare a unei societăţi comerciale, pentru obţinerea de câştiguri financiare.

Membrii grupului infracțional ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi prezentat la diferite instituții, iar cu sprijinul unor funcționari, ar fi fost modificat acționariatul firmei în cauză și obținerea dreptului de administrare al acesteia.

Totodată, bănuiţii ar fi dispus efectuarea transferului a peste 2.700.000 de lei din contul  firmei, către o altă societate controlată de membrii grupării, această sumă fiind ulterior transferată către altă societate.

Astfel, membrii grupului ar fi cauzat un prejudiciu de 2.711.748 de lei.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile și imobile deținute de către membrii grupului infracțional și asupra conturilor persoanelor fizice și juridice implicate.

Au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere, iar persoanele au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul B.C.C.O. Constanța și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție București ”Vlad Țepeș”.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spălare de bani, dare de mită, luare de mită și folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.