Acasă Politic Gorghiu: Lupta anticorupție din România nu stă în Laura Codruța Kovesi

Gorghiu: Lupta anticorupție din România nu stă în Laura Codruța Kovesi

DISTRIBUIȚI

146453 – 04072017 – În contextul verificărilor pe care Inspecția Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii le face la DNA, senatorul liberal Alina Gorghiu , a afirmat pentru RFI faptul că „lupta anticorupție nu stă într-un singur nume, nu stă în Laura Codruța Kovesi ca persoană, stă într-o legislație bine structurată, stă într-un corp de magistrați integri și profesioniști, stă în instituții sănătoase și puternice.

În opinia PNL, un control de fond la o instituție anticorupție nu are de ce să strice. Un control nu are cum să ignore realizările instituției. Și, de asemenea, un lucru care trebuie să se întâmple în urma acestor activități demarate de Inspecția Judiciară  este să corecteze ceea ce nu s-a făcut corect în instituție”, a declarat Alina Gorghiu.

Reprezentanta PNL admite însă că există „o presiune incredibilă la adresa DNA din partea unei anumite nișe a politicii direct interesate în șubrezirea credibilității Direcției Naționale Anticorupție”.

Totodată, Alina Gorghiu deplânge faptul că temele economice cad în plan secund, atât timp cât „justiția este tema predilectă a guvernării PSD-ALDE în primele 6 luni de guvernare” – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.