Acasă Anchete Interne IGSU se înnoieşte

IGSU se înnoieşte

DISTRIBUIȚI

146869 – 26072017   Inspectoratul  General pentru Situații de Urgență a primit  astăzi cele mai noi echipamente din programul Multirisc, destinat intervențiilor în caz de dezastre naturale și accidente.

Proiectul #MULTIRISC are ca obiectiv principal creșterea rezilienței la dezastre a comunităților prin îmbunătățirea capabilităților de intervenție în situații de urgență generate de mai multe tipuri de risc: inundații, alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și accidente în industrie.

Acesta se desfășoară în perioada decembrie 2016 – august 2018 și are o valoare totală de aprox. 157 milioane lei (35 milioane euro). Printre altele, IGSU are în dotare, de miercuri, mașini capabile să transporte containerele de intervenție, după cum precizează secretarul de stat Raed Arafat:

Primele mașini au sosit. Înseamnă că acest concept începe să fie implementat definitiv, iar primele zece containere cu primele zece mașini deja sunt distribuite sau urmează a fi distribuite în țară. Până la sfârșitul anului acest concept va fi în fiecare județ, a declarat, printre altele, Raed Arafat.

Containerele de intervenție au echipamente necesare căutării și salvării persoanelor prinse sub dărâmături, dar și acordării de îngrijiri medicale de urgență, precizează IGSU. Bugetul total  al programului de achiziții Multi Risc este de aproximativ 35 de milioane de euro, bani ce ar urma să fie cheltuiți până în 2018. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.