Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: RATB (cursa 404) circulă din nou în orașul Pantelimon

Ilfov: RATB (cursa 404) circulă din nou în orașul Pantelimon

DISTRIBUIȚI

 

125 lei abonamentul pentru toate liniile din București și Ilfov  – 146419 – 03072017 – Primăria orașului Pantelimon a încheiat cu succes negocierile pentru reintroducerea autobuzelor Regiei Autonome de Transport București în zonă, Consiliul General al Municipiului București aprobând reluarea transportului preorășenesc (întrerupt în iunie 2010).

De la 1 iulie, așadar, locuitorii din orașul Pantelimon beneficiază de transport în comun RATB. Este vorba despre o singură linie preorășenească, 404, care va circula zilnic pe traseul Cora Pantelimon – Șos. Gării Cățelu – Bd. Biruinței – Biserica Sf. Nicolae – Școala Generală nr. 1- Policlinică – Mihai Eminescu – Cimitir II parohial – Avicola Pantelimon și retur.

Linia 404 va circula, pe direcția Cora Pantelimon – Pantelimon de luni până vineri, de la ora 5.00, până la ora 23.15 (în medie, din 20 în 20 de minute); sâmbătă și duminică, de la ora 5.05, până la ora 22.00 (în medie, din 45 în 45 de minute). Pe direcția Pantelimon – Cora Pantelimon, se va circula de luni până vineri, de la ora 5.15, până la ora 23.30 (în medie, din 20 în 20 de minute), sâmbătă și duminică, de la ora 5.20, până la ora 22.15 (în medie, din 45 în 45 de minute). Orarul este orientativ (respectarea lui depinde de condițiile de trafic de pe traseu).

Un bilet costă 1,5 lei. Cei care vor să își facă abonament lunar plătesc 35 lei pe această linie (404), 95 lei pe două linii (404 și altă linie urbană) și 125 lei pentru toate liniile (din București și Ilfov). Pentru aceste abonamente se va acorda o reducere de 50% elevilor, studenților și donatorilor de sânge. Locuitorii din pantelimon trebuie să înțeleagă că trebuie să își plătească biletul de călătorie.

”Ne zbatem de ani buni să semnăm un contract în folosul cetățeanului, pe un traseu care să deservească toate zonele orașului Pantelimon, la intervale orare convenabile și în condiții moderne de infrastructură”, a declarat primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan. ”După șapte ani fără RATB în orașul nostru, am reușit, în al treilea meu mandat, să oferim din nou cetățenilor noștri dreptul la un transport civilizat și accesibil ca preț”, a completat acesta.

Negocierile cu RATB au reînceput intens anul trecut: în Pantelimon, s-au executat ample lucrări de asfaltare (peste 100 de străzi) și regia de transport nu și-ar fi putut desfășura traseul fără o infrastructură rutieră corespunzătoare. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.