Acasă Cultura/Media ”Legendele dacilor” – ateliere de benzi desenate – la Muzeul Național de...

”Legendele dacilor” – ateliere de benzi desenate – la Muzeul Național de Istorie a României

DISTRIBUIȚI

146474 – 05072017 – Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Asociația Mioritics desfășoară în următoarea perioadă o serie de ateliere educative şi de creaţie, ”Legendele dacilor”, ateliere de benzi desenate care vor avea loc în luna iulie, în zilele de duminică, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București.

Atelierele, inspirate din expozițiile permanente ale muzeului – ”Copia Columnei lui Traian” și ”Tezaurul Istoric” – sunt susținute de autorul de benzi desenate, Mihai I. Grăjdeanu, și au ca scop atragerea copiilor și tinerilor către muzeu, cunoașterea istoriei, precum și încurajarea dezvoltării imaginației, creativității și talentului artistic.

Modalitatea în care este prezentată copia Columnei lui Traian – expunerea succesivă a reliefurilor narative cu scene istorice din războaiele daco-romane – pot duce cu gândul la benzile desenate. Inspirat de personajele de pe Columnă, fiecare participant va crea o pagină de benzi desenate având ca erou BD principal, un dac sau un roman.

Tezaurul Istoric este, de asemenea, o sursă generoasă de inspirație, motivele zoomorfe care se găsesc pe obiectele de cult sau de paradă, precum și ornamentele bijuteriilor din metal prețios vor deveni personaje fantastice în povestea creată prin intermediul benzilor desenate. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.