Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti PMB a inaugurat un nou Centru de Management al Traficului

PMB a inaugurat un nou Centru de Management al Traficului

DISTRIBUIȚI

 146714 – 18072017 –   Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat astazi, 18 iulie 2017, noul Centrul de Management al Traficului situat in sediul Primariei Municipiului Bucuresti, se anunţă într-un comunicat al PMB. Noul centru este dotat cu tehnolgie de ultima generatie si reprezinta prima etapa din strategia de dezvoltare a planului de mobilitate urbana a Bucurestiului pe zona de trafic. Primarul General, Gabriela Firea: ”Inauguram astazi noul Centru de control si monitorizare a traficului din Capitala. Acesta are comanda unica, integrata, pentru sistemul de management al transportul public, sistemul de control al traficului urban si sistemul de supraveghere video. Este un prim pas catre transformarea Bucurestiului intr-un smart city si ne dorim ca acesta sa fie continuat, astfel incat, in urmatorii ani, sa putem spune ca orasul nostru este cu adevarat smart. Atunci cand am preluat mandatul de Primar General, aproximativ 100 de intersectii din cele semaforizate erau integrate intr-un sistem de management al traficului care era depasit ca uzura morala si fizica si nu putea sa faca fata sub nici o forma cerintelor. In acest moment avem un sistem care este adaptat noilor descoperiri in ceea ce priveste sistemele hardware si software.”.

Potrivit comunicatului, în ceea ce priveste detaliile tehnice ale noului Centru de management al traficului, Gabriela Firea a explicat ca: ”Exista 280 de camere video amplasate in Capitala, atat in zona intersectiilor, cat si in principalele puncte strategice ale orasului, iar toate aceste informatii pot fi observate pe ecranele din Centrul  management al Traficului. Cele 280 de camere video transmit pe ecranele centrului informatii din 215 intersectii semaforizate din Capitala, din totalul de 450 de intersectii semaforizate pe care le avem in Bucuresti in acest moment. Pana la sfarsitul anului vor mai fi racordate la acest sistem de management al traficului alte 60 de intersectii semaforizate, iar pana la mijlocul anului viitor ne dorim ca toate cele 450 de intersectii semaforizate sa fie integrate in acest sistem. De asemenea, au fost executate legaturi noi de fibra optica intre noul centru, data center si nodurile de legatura din trafic, iar echipamentele de procesare si stocare a datelor, precum si aplicatiile care gestioneaza traficul au fost mutate si instalate in Centrul de management integrat pentru situatii de urgenta”.

Referitor la echipa care se ocupa de noul centru de control, Primarul General a declarat ca aceasta este alcatuita exclusiv din reprezentanti ai Brigazii Rutiere, ai Politiei Locale si ai Administratiei Strazilor.

Centrul de management al traficului va avea program permanent, 7 zile din 7, 24 de ore din 24, si va functiona in modul urmator: in momentul in care se observa blocaje intr-o intersectie sau in mai multe, se actioneaza imediat pentru a se transmite informatiile si pentru a se lua cele mai bune decizii pentru fluidizarea traficului. Exista si posibilitatea ca semafoarele sa poata fi modificate in privinta culorii, iar aceasta decizie se ia impreuna cu reprezentantii Brigazii Rutiere.

In ceea ce priveste costul investitiei, Primarul General a declarat ca acesta este de aproximativ 260 de mii de euro, dar este o investitie mica, comparativ cu efectele foarte mari pe care le va avea in ceea ce priveste managementul traficului in Capitala, respectiv cresterea fluidizarii traficului cu 20-30% prin activitatea noului centru de management. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.