Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti PMB nu se implică în demolarea Cathedral Plaza

PMB nu se implică în demolarea Cathedral Plaza

DISTRIBUIȚI

146563 – 10072017 –  Potrivit unui comunicat emis de către PMB, Municipiul Bucuresti nu are competente in ceea ce priveste demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza. Atributiile privind avizarea desfiintarii imobilului revin exculsiv Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice si proprietarului Cathedral Plaza.

„Avizul privind desfiintarea unui imobil aflat intr-o zona de protectie a unui monument istoric de grupa valorica A se elibereaza de catre Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (MCIN), dupa consultarea Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, organism stiintific de specialitate in domeniul protejarii patrimoniului cultural imobil, asa cum este prevazut in art. 33, alin. 1, pct. k, respectiv „Comisia Nationala a Monumentelor Istorice propune avizul pentru interventiile asupra imobilelor situate in zonele de protectie a monumentelor istorice si in zonele construite protejate, pentru care nu exista documentatii de urbanism avizate conform art. 26, alin. 1, pct.7”, se arată în răspunsul primit de primărie de la Ministerul Culturii.

Potrivit MCIN, „consultarea Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice se face la cererea proprietarului imobilului sau a altor persoane fizice sau juridice insarcinate legal de proprietar sau care au drepturi recunoscute juridic asupra imobilului, printr-o cerere facuta in acest sens.”

Primăria precizează că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcţii care se fac în zonele de protecţie a monumentelor, aşa cum este Catedrala Sf. Iosif De asemenea, este de mentionat ca pe rolul instantelor de judecata mai exista si alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecatoreasca in aceste cazuri nu este finalizata. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.