Acasă Vest Arad Șase persoane din Irak, Siria și Iran ascunse într-un camion ce transporta...

Șase persoane din Irak, Siria și Iran ascunse într-un camion ce transporta veselă în Suedia

DISTRIBUIȚI

  146622 – 12072017 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II Csanadpalota au depistat şaisprezece persoane din Irak, Siria şi Iran, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui camion care transporta veselă metalică în Suedia.

În data de 12 iulie, în jurul orei 05.00, la P.T.F Nadlac II-Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Dogan K., în vârstă de 59 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, veselă metalică din Turcia pentru o societate comercială din Suedia.

Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au observat că sigiliul automarfarului era tăiat şi reînnodat în partea din față. Drept urmare, s-a efectuat un control amănunţit în interiorul mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse printre marfa transportată, 16 persoane.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni, nouă bărbaţi și şapte femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani, mare parte dintre ei fiind solicitanți de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că s-au ascuns în camion cu intenția de a trece fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

De asemenea, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetățenii străini s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.