Acasă Economie Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

DISTRIBUIȚI

146454 – 04072017 – În urma unor acțiuni desfășurate în cadrul Planului de Acțiune „Contrabanda 2017”, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat,  aproximativ 31.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică la suma de peste 368.000 lei.

În data de 3 iulie a.c., un echipaj al poliției de frontieră de la sectorul PF Sighetu Marmației, au observat într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora efectuând somațiile legale prin voce și deoarece aceștia nu s-au supus au fost executate 7 focuri de avertisment cu respectarea prevederilor legale. În acel moment bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat spre teritoriul statului vecin.

La cercetarea terenului au fost descoperite 18 colete care conțineau cantitatea de 9.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 105.300 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Un alt echipaj al poliției de frontieră, din cadrul aceluiași sector a descoperit, în apropierea frontierei de stat 8 colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 46.800 lei. Țigările au fost confiscate iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

De asemenea,  pe data de 2 iulie pe direcţia localităţii Ulma, polițiștii de frontieră au descoperit 5 colete cu țigări,  învelite în folie neagră, care au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.950 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 116.415 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu grănicerii ucraineni în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus și Brodina au descoperit, în apropiere de frontiera de stat, 12 colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 8.500 pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de 99.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţia de frontieră mai precizează faptul că se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.