Acasă Externe Ucraina vrea în NATO

Ucraina vrea în NATO

DISTRIBUIȚI

146514 – 06072017 – Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a promulgat legea care stabileşte integrarea Ucrainei în NATO drept una dintre priorităţile de politică externă ale statului ucrainean, document adoptat de Rada Supremă de la Kiev pe data de 8 iunie 2017, precizează RRA.

În nota explicativă ataşată la proiectul de lege înregistrat în iunie în Parlamentul ucrainean, se arată că pe baza acestei legi urmează să se facă modificările necesare aderării Ucrainei la NATO atât la Legea referitoare la principiile politicii interne şi externe ale ţării, cât şi la Legea privind securitatea naţională a statului ucrainean.

Potrivit autorilor proiectului de lege, acest demers va contribui la extinderea şi aprofundarea cooperării dintre Ucraina şi Alianţă, va consolida securitatea naţională a ţării şi va aduce o garanţie în ceea ce priveşte suveranitatea şi integritatea teritorială a statului ucrainean.”Agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi anexarea unei părţi din teritoriul ucrainean au adus în faţa statului nostru o sarcină urgentă de a asigura în mod real securitatea naţională a ţării” – explică iniţiatorii necesitatea unui astfel de pas din partea Ucrainei. În document se mai subliniază că necesitatea aderării la NATO este demonstrată şi de experienţa unui număr de state vecine ale Ucrainei, pentru care coeziunea a fost ”cel mai eficient instrument de asigurare a securităţii şi menţinerii integrităţii şi suveranităţii teritoriale”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.