Acasă Anchete 26 de ani de închisoare pentru Sima

26 de ani de închisoare pentru Sima

DISTRIBUIȚI

147284 – 24082017 – Bărbatul care în luna iulie a anului trecut a jefuit o agenţie bancară din municipiul Bistriţa, folosindu-se de o armă de foc, a fost condamnat, în primă instanţă, la 26 de ani şi 8 luni de închisoare, iar poliţistul pe care l-a împuşcat atunci când a fost capturat ar urma să primească daune în valoare de peste 100.000 euro, potrivit sentinţei publicate pe site-ul Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Acuzat de tentativă de omor calificat, jaf şi ultraj, bistriţeanul Dorin Sima (36 ani) s-a ales şi cu pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a alege, de a fi ales în funcţii publice, de a deţine, purta sau folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei.

Judecătorul a ţinut cont, la pronunţarea sentinţei, de calitatea de recidivist a inculpatului, aflat în arest preventiv de anul trecut în Penitenciarul Gherla. 

Banca unde s-a produs jaful armat va primi 6.600 lei, instanţa dispunând despăgubiri şi pentru Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş unde a fost operat poliţistul împuşcat în braţul stâng (aproximativ 4.760 lei), dar şi pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud (puţin peste 490 lei).

Dorin Sima a contestat sentinţa la Curtea de Apel Cluj, primul termen fiind stabilit pentru data de 22 noiembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.