Acasă Economic Am depășit planul

Am depășit planul

DISTRIBUIȚI

  146984 – 02082017-  Prima rectificare bugetară din acest an va fi pozitivă, iar Fiscul şi-a depăşit „planul” de încasări pe iulie, veniturile lunare fiind „cele mai mari din istorie”, a anunţat Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor.

„Ne bazăm pe faptul că rectificarea va fi po­zitivă. Încasările încep să se simtă. Se re­cuperează un anu­mit nivel. Avem un deficit la şase luni. Luna asta, deşi este luna iulie, de la înfiinţarea ANAF este luna cu cel mai mare plan din istoria ANAF. Luna aceasta planul de încasări va fi realizat şi chiar depăşit. Nu se va utiliza niciun tertip pentru a nu se acorda TVA-ul stabilit la ram­bursare”, a declarat pe 31 iulie Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor, la Realitatea TV, citată de Mediafax.

Problema rectificării pozitive pe fondul nerealizării veniturilor programate a stârnit la începutul anului un scandal politic în­semnat. Fostului guvern i-a fost reproşat că a făcut, la final de an, o rectificare bu­getară pozitivă, deşi veniturile nu erau la nive­lul preco­ni­zat şi a stricat, astfel, cal­culele actua­lului gu­vern la alcătuirea proiec­tului de buget pe 2017.

În ceea ce priveşte data la care se va face rectificarea bugetară, Ionuţ Mişa a spus: „Nu am tras încă o concluzie. Vrem să ne asigurăm mai întâi că realizăm echilibrul necesar şi că banii ajung acolo unde este nevoie”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.