Acasă Anchete Justitie Bucuresti: Doar promisiuni

Bucuresti: Doar promisiuni

DISTRIBUIȚI

147127 – 10082017-  Sindicatele reprezentative din sistemul penitenciar s-au intalnit astăzi cu prim-ministrul Mihai Tudose pentru a discuta solutii pentru problemele din penitenciare. La intalnire a participat si ministrul justitiei, Tudorel Toader. Prim-ministrul Mihai Tudose a fost informat cu privire la problemele din penitenciare, in principal discutandu-se solutii pentru eliminarea discriminarii salariale a angajatilor din penitenciare, suplimentarea numarului de functii pentru sistemul administratiei penitenciare si modificarea statutului agentilor si ofiterilor de penitenciare.

Şeful executivului a promis ca majorarea de pana la 15% va fi acordata si personalului din penitenciare.  De asemenea, sindicalistii au obtinut acordul in a modifica in profunzime statutul agentilor si ofiterilor din penitenciare inclusiv in ceea ce priveste adoptarea denumirii de politisti de penitenciare. Prim-ministrul Mihai Tudose a dispus ca Ministerul Justitiei sa pregateasca o propunere referitoare la suplimentarea numarului de functii pentru sistemul administratiei penitenciare si a unui memorandum prin care sa fie continuata ocuparea prin concurs a functiilor vacante.

Sindicalistii i-au cerut premierului ca bugetul penitenciarelor sa nu fie redus, asa cum se preconizeaza si sa se asigure resurse pentru modernizarea acestuia si imbunatatirea conditiilor de lucru. Urmeaza ca dupa o discutie cu ministrul finantelor sa fie luata o decizie in acest sens. Totodată, guvernul ia in calcul construirea a doua noi penitenciare la Berceni si Caracal, sindicatele au insistat pe solutia modernizarii penitenciarelor existente si a construirii de noi pavilioane care sa asigure conditii mai bune de lucru si de detentie.

De asemenea, sindicalistii vor continua colaborarea cu reprezentantii Guvernului si Ministerului Justitiei pentru punerea in practica a celor agreate cu prim-ministrul Mihai Tudose, precum si pentru rezolvarea celorlalte probleme de fond care raman a fi discutate si rezolvate la nivel de Minister al Justitiei. In functie de progresul obtinut in urmatoarele zile, acestia se vor decide in ceea ce priveste calendarul actiunilor de protest din penitenciare. Intre timp, personalul din inchisoare continua  sa refuze munca suplimentara si pregatesc  celelalte actiuni de protest anuntate (pichetari de penitenciare, actiuni de protest la sediul ANP si Ministerului Justitiei). – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.