Acasă Economie București: Guvernul și Coaliția pentru Dezvoltarea României vor analiza pe grupuri de...

București: Guvernul și Coaliția pentru Dezvoltarea României vor analiza pe grupuri de lucru sectoriale temele de interes public

DISTRIBUIȚI

 147004 – 04082017-  Premierul Mihai Tudose și membrii Guvernului au trecut în revistă cu reprezentanţii Coaliției pentru Dezvoltarea României principalele subiecte de interes public asupra cărora vor avea un dialog în perioada următoare. În cadrul întâlnirii care a avut loc vineri, la Palatul Victoria, s-a stabilit ca discuțiile să continue în formatul grupurilor de lucru sectoriale, pentru eficientizarea modului de lucru și pentru o mai bună coordonare a deciziilor care țin de mai multe ministere.

”Vă asigur că voi participa la toate aceste grupuri de lucru în măsura în care agenda îmi va permite”, a declarat premierul Mihai Tudose. Șeful Executivului și-a exprimat întreaga deschidere pentru acest dialog și pentru găsirea soluțiilor optime și a punctat, împreună cu miniştrii prezenţi la întâlnire, măsurile implementate deja de guvern sau avute în vedere în ceea ce priveşte temele concrete discutate.

Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României au evocat ca priorități problematica forței de muncă, dezvoltarea infrastructurii și fiscalitatea. S-a discutat despre măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă, operaționalizarea învățământului profesional în acord cu nevoile pieței, Legea dialogului social, implementarea sistemului inteligent de urmărire și dirijare a traficului, prioritizarea lucrărilor de infrastructură pe triunghiul Craiova – Pitești – Râmnicu-Vâlcea, sistemul de aplicare a TVA și taxarea muncii.

Alte subiecte abordate au vizat absorbția fondurilor europene, proiectul Fondului Suveran de Investiții, domeniul agriculturii, în care s-a discutat despre managementul riscurilor în agricultură, legea cadastrului și legea comasării.

În ceea ce privește sănătatea, s-a discutat despre soluțiile fiscale și de finanţare pentru îmbunătăţirea accesului pacienților români la tratamente, reprezentanţii Coaliției pentru Dezvoltarea României exprimându-și disponibilitatea de a colabora cu Guvernul în derularea unor campanii educaționale și de informare inclusiv pe tema vaccinării.

Alte domenii de interes în discuțiile care au avut astăzi loc la Palatul Victoria au fost sectorul energiei, turismului, mediu, antreprenoriat, comunicații și IT. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.