Acasă Anchete Justitie București: Protocol româno-ucrainean în domeniul anticorupției

București: Protocol româno-ucrainean în domeniul anticorupției

DISTRIBUIȚI

146971 – 02082017-  La sediul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.), în prezența lui Oleksandr Bankov, ambasador al Ucrainei în România, a comisarului șef de poliție Constantin Preoteasa, director general adjunct al D.G.A.și a Nataliiei Korchak, șeful Agenției Naționale pentru Prevenirea Corupției din Ucraina, a fost semnat Protocolul de cooperare între cele două instituții, în domeniul prevenirii corupției.

Acest document a fost realizat ca urmare a faptului că, pe parcursul derulării activităților specifice, de prevenire şi combatere a corupţiei, D.G.A. a identificat necesitatea de a stabili relaţii de cooperare cu instituţii similare din statele vecine, având în vedere situaţiile concrete şi cazuistica înregistrată, cu incidenţă asupra frontierelor, atât cu statele Uniunii Europene, cât şi din afara UE.

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina a fost înfiinţată în cadrul unui proiect naţional intitulat “Fight against Corruption in Ukraine” (Lupta împotriva Corupţiei în Ucraina), finanţat printr-un efort comun al Consiliului Europei şi al Parteneriatului Estic al UE. Înfiinţarea acestei instituții în 2015 a fost o condiţie principală pentru iniţierea procesului de liberalizare a vizelor dintre UE şi Ucraina, în scopul creării unui spaţiu de securitate şi stabilitate în zonă.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.