Acasă Anchete Interne București: Toată lumea la pensie!

București: Toată lumea la pensie!

DISTRIBUIȚI

146976 – 02082017-  Peste 1.100 de cereri de pensionare au fost înregistrate şi sunt în curs de soluţionare, în prezent, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit unui răspuns transmis de reprezentanţii instituţiei, la solicitarea Mediafax. Potrivit ministrului de Interne, Carmen Dan, în doar patru zile au fost depuse 700 de cereri.

”În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2017, la nivelul MAI, au ieşit la pensie aproximativ 3200 de persoane. La data prezentă, sunt înregistrate şi în curs de soluţionare un număr de 1.118 dosare de pensionare”, conform sursei citate. Valoarea medie a pensiilor, la nivelul lunii august, este de 3.123 lei, iar acestea sunt calculate în baza Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

”La nivelul MAI, numărul total de titulari ai pensiilor de serviciu aflaţi în plată, până la data de 1 august 2017 inclusiv, la nivelul Casei de Pensii sectoriale a MAI, este de 62.809, din care 58.183 – la limită de vârstă, 3 – anticipată, 827 – anticipată parţial, 3.796 – invaliditate”, conform sursei citate.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că în patru zile au fost depuse 700 de cereri. ”De vineri până marţi au depus cereri de pensionare 700 de poliţişti. De la începutul anului au solicitat ieşirea la pensie peste 3.200 de angajaţi ai MAI. Printre cei care au solicitat ieşirea la pensie sunt şi 16 chestori. Media de vârstă la pensionare este de 55 de ani”, a declarat ministrul la Antena 3.

Aceste retrageri apar în contextul în care Guvernul a anunţat recent că pregăteşte modificarea prin OUG a legii pensiilor pensiile militarilor, poliţiştilor şi angajaţilor din servicii. Astfel, militarii care cer pensionarea ar putea beneficia de prevederile actuale referitoare la pensiile care se acordă militarilor, poliţiştilor şi membrilor serviciilor secrete, din moment ce schimbările anunţate de Guvern îşi vor produce efectele începând cu 15 septembrie, ceea ce înseamnă că cei care aleg să iasă la pensie înainte de această dată nu vor fi afectaţi. PROMPT MEDIA

 

foto:antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.