Acasă Anchete Justitie Bucuresti: Tunurile pe Lazăr

Bucuresti: Tunurile pe Lazăr

DISTRIBUIȚI

 147168 – 16082017-  Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri dimineață, că va sesiza Inspecția Judiciară în privința procurorului general, Augustin Lazăr, pe motivul că acesta nu furnizează Comisiei parlamentare de anchetă dosarul privind alegerile din 2009.

„Personal, am convingerea că procurorul general își cunoaște atribuțiunile de serviciu”, a afirmat Tudorel Toader adăugând că nu crede că este cazul ca Augustin Lazăr să întrebe CSM dacă să furnizeze respectivele documente. Ministrul Justiției a amintit că miercuri dimineață are discuții cu liderii de sindicat din penitenciare și că după această întâlnire va vorbi cu Augustin Lazăr. „Voi vedea ce răspunsuri furnizează, apoi voi sesiza Inspecția Judiciară”, a declarat Tudorel Toader, potrivit stiri.tvr.ro.

Sursa citată mai precizează că Ministrul Justiţiei va avea o discuție telefonică cu Augustin Lazăr, întrucât, procurorul general s-ar afla în concediu. Tudorel Toader va sesiza apoi Inspecția Judiciară pentru că procurorul general a refuzat să trimită la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 dosarul întocmit ca urmare a unei sesizări făcute de jurnalistul Dan Andronic.

De asemenea, procurorul general Augustin Lazăr a motivat faptul că cele două anchete, potrvit unei decizii CCR, nu au nicio legătură și nu pot interfera. El susține că nu poate să pună la dispoziția Comisiei parlamentare de anchetă acest dosar clasat de procurori.

Asfel, după acest refuz al procurorului general, Comisia parlamentară de anchetă i-a cerut ministrului Justiției să sesizeze Inspecția Judicară, iar astăzi Tudorel Toader are de gând să facă acest lucru. Comisia parlamentară de anchetă a solicitat pe 11 iulie Parchetului instanței supreme dosarul deschis și clasat în urma afirmațiilor lui Dan Andronic. Pe 14 iulie, Parchetul a transmis Comisiei parlamentare de anchetă că nu poate da curs solicitarii acesteia de a-i fi transmis în copie dosarul privind alegerile prezidențiale din 2009, aducând ca argumente prevederi constituționale, decizii ale CCR, dar și faptul că activitatea unei comisii de anchetă parlamentara și o anchetă judiciară nu pot interfera. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.