Acasă Politic Bucuresti: Vine moţiunea

Bucuresti: Vine moţiunea

DISTRIBUIȚI

 147098 – 09082017-  Președintele PNL, Ludovic Orban, acuză Executivul condus de Mihai Tudose de „crimă cu premeditare” împotriva economiei românești pentru creșterea prețului la energie electrică și intenția de a majora accizele la combustibil.

„Acuz Guvernul Tudose de crimă cu premeditare împotriva economiei românești. Pentru a putea scoate bani din piatră seacă că să facă față la majorările salariale și la majorările de pensii fără suport în realitatea economică, Guvernul Tudose ia doar măsuri care duc la distrugerea economiei românești. Am văzut intenția Guvernului de a majora accizele pe combustibil. Readuc aminte că, de la 1 ianuarie, s-a renunțat la supraacciza de 7 eurocenți pe combustibil. Practic, astăzi Guvernul nu face altceva decât să revină asupra măsurii pe care a promis că o va lua și anume aceea de a anula supraacciza la combustibil cu efecte devastatoare asupra economiei”, a declarat Orban, marți, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că majorarea prețului la combustibil va duce la creșterea prețurilor și tarifelor la toate bunurile și serviciile. „Firmele de transport românești vor fi afectate grav și multe dintre ele vor fi nevoite să închidă porțile din cauza faptului că nu vor mai putea fi competitive în raport cu firmele din alte țări. Nivelul de încasări la stat va scădea, pentru că foarte multe firme de transport, așa cum au făcut și în perioada în care era în vigoare supraaciza la combustibili, au preferat să alimenteze în alte țări unde prețul combustibilului era mult mai mic”, a spus liderul PNL.

Ludovic Orban a afirmat că și în cazul energiei electrice se constată o creștere „aberantă” a prețului pe bursa OPCOM, mai ales la tranzacțiile pe ziua următoare.

„Pe luna iulie, media a fost de peste 300 de lei pe megawatt/oră. În urmă cu un an, prețul a fost de 160 și ceva de lei. Practic, s-a dublat prețul la energie electrică din niște motive pentru care nu există nicio explicație rațională (…)”, a mai explicat Orban.

„Efectul va fi scăderea gravă a competitivității economiei și firmelor românești. De asemenea, efectul va fi creșterea prețurilor la energie electrică pentru consumatori. Le atrag atenția tuturor românilor că partidul de guvernământ dă cu o mână și ia cu două”, a precizat președintele PNL.

De asemenea, Ludovic Orban a anunţat, la Adevărul Live, că PNL va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose în clipa în care va avea matematic şanse să treacă. Liderul liberal susţine că majoritatea PSD-ALDE mai stă doar într-un singur vot, însă UDMR şi minorităţile naţionale sprijină din umbră actuala Putere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.