Acasă Economie Conducerea ANCOM s-a intalnit cu oficiali ai Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT)

Conducerea ANCOM s-a intalnit cu oficiali ai Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT)

DISTRIBUIȚI

147349 – 29082017 – Presedintele ANCOM Adrian Dita a participat, in perioada 28-29 august 2017, la Geneva, la o serie de intalniri cu inaltii oficiali ai Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), agentia specializata a Natiunilor Unite pentru comunicatii si tehnologia informatiei.

Presedintele ANCOM a discutat cu secretarul general al UIT, Houlin Zhao, despre cele mai importante subiecte care privesc evolutia sectorului de telecomunicatii la nivel mondial si influenta acestora asupra pietei locale. Adrian Dita a prezentat viziunea conducerii Autoritatii din Romania asupra actului de reglementare a pietei comunicatiilor electronice din Romania, precum si oportunitatile de intarire a cooperarii intre ANCOM si organismele relevante ale Natiunilor Unite.

Printre obiectivele ANCOM fiind acelea de a promova la scara internationala piata comunicatiilor din Romania si de a creste reprezentativitatea tarii noastre in cadrul UIT, presedintele ANCOM a reiterat angajamentul de a implica in mod activ specialistii Autoritatii in grupurile de lucru ale UIT care analizeaza si definesc politicile in domeniul comunicatiilor la nivel mondial.

La randul sau, secretarul general al UIT a apreciat faptul ca Romania este unul dintre partenerii de incredere ai Uniunii, tara noastra fiind un exemplu de bune practici si evolutii remarcabile in domeniul telecomunicatiilor.

Presedintele ANCOM a avut intalniri si cu secretarul general adjunct, Malcolm Johnson, precum si cu directorii UIT.

Romania are o prezenta activa in toate structurile UIT, participand la Conferintele Plenipotentiarilor, la sesiunile Consiliului si la Conferintele Mondiale, dar si la grupuri de lucru, conferinte, seminare sau alte intalniri organizate de cele trei sectoare ale Uniunii. In 2014, Romania a fost confirmata, pentru cel de-al saselea mandat consecutiv, ca membru al Consiliului UIT din partea Regiunii C (Europa de Est si Asia de Nord). Romania este membru al Consiliului UIT neintrerupt din anul 1994.

Autoritatea de reglementare in comunicatii din Romania (ANCOM) a participat la activitatile UIT inca de la infiintarea sa, reprezentantii sai primind in numeroase randuri girul Statelor Membre pentru a exercita functii importante in cadrul structurilor de lucru ale Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, expertii romani contribuind dinamic la numeroase initiative de imbunatatire a segmentului de comunicatii electronice la nivel global si national.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.