Acasă Politic Cristian Preda: Soluţia propusă e frecţie la picior de lemn

Cristian Preda: Soluţia propusă e frecţie la picior de lemn

DISTRIBUIȚI

 146996 – 03082017-  Europarlamentarul Cristian Preda (PPE) a declarat la RFI că nu era momentul să se discute despre pensiile speciale în vacanţa parlamentară, fără o dezbatere în prealabil.

“Eu cred că nu e bine să discutăm în timpul vacanţei despre acest subiect şi mi se pare de nejustificat faptul că fără a avea o discuţie prealabilă în Parlament cu toate forţele politice, cu specialişti din societate, în mijlocul verii să născoceşti această chestiune, mie mi se pare că nu e momentul să discutăm acum despre asta, în condiţiile în care repet, Parlamentul e în vacanţă, nu e o dezbatere publică prealabilă, în care să avem opiniile specialiştilor înainte de toate şi suntem în plină manipulare mediatică, am impresia, pe care o folosesc în acest moment cei din PSD”, a afirmat acesta.

Eurodeputatul aminteşte că regimul actual al pensiilor speciale a fost creat tot de PSD: “Aici e şi absurdul suplimentar al situaţiei, pentru că acest regim de pensii speciale a fost creat în urmă cu doi ani de către un Guvern tot pesedist, erau în acel moment şi alte personaje, era Victor Ponta prim-ministru, iar soluţiile propuse în acest moment nu par să schimbe logica pe care o instalaseră în urmă cu doi ani aceiaşi pesedişti (…). Acum, aceiaşi pesedişti, s-a schimbat numele primului-ministru, dar aceiaşi pesedişti descoperă faptul că au creat un regim de pensii speciale, care apasă foarte tare asupra bugetelor unor ministere”.

În opinia lui Cristian Preda, “ceea ce se propune de fapt este să se păstreze acest regim de pensii speciale, să nu piardă nici unul dintre cei care au fost privilegiaţi în ultimii doi ani de pe urma acestui regim care însemna pensii foarte mari şi în plus indexate în funcţie de inflaţie şi în funcţie de creşterea salariului din domeniul de care au ţinut respectivii pensionari şi mi se pare că este o frecţie la picior de lemn ce se propune în acest moment, să se elimine unul dintre aceşti factori, să se păstreze doar indexarea în funcţie de inflaţie. N-am văzut nişte simulări care să ne arate că în acest fel bugetul Ministerului de Interne ar fi mai echilibrat”.

“Ce se întâmplă în interiorul MAI şi anume această fugă din ultimele zile pentru depunerea dosarului de pensii mi se pare că nu pune într-o lumină foarte bună angajaţii acestui minister şi cu atât mai puţin conducerea acestui minister”, a conchis europarlamentarul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.