Acasă Social Aparare Exerciţii NATO, la Constanţa

Exerciţii NATO, la Constanţa

DISTRIBUIȚI

147187 – 17082017- Forţele armate canadiene (FAC) trimit aproximativ 135 de militari şi patru avioane de vânătoare CF-18 Hornet ale Aviaţiei regale canadiene la Constanţa, în România, pentru a lua parte la activităţile poliţiei aeriene a NATO din septembrie până în decembrie 2017, informează site-ul de ştiri 45enord.ca.

Misiune se înscrie în cadrul operaţiunii REASSURANCE şi reprezintă contribuţia Canadei la măsurile de asigurare şi disuasiune ale NATO. Forţa operaţională aeriană (FOA) în România va consolida capacitatea Forţelor Aeriene Române pentru menţinerea integrităţii spaţiului aerian.

Activităţile consolidate ale poliţiei aeriene a NATO fac parte din măsurile de asigurare şi disuasiune ale Alianţei începând din 2014. Aceste măsuri demonstrează hotărârea colectivă a aliaţilor de a proteja populaţiile şi teritoriile ţărilor membre NATO.

„Forțele canadiene se angajează pe principiului apărării colective a Alianței, care este esența tratatului fondator al NATO. Trupele noastre sunt bine pregătite și angajate să contribuie la activitățile de poliție aeriană NATO consolidate, pentru a asigura integritatea spațiului aerian al aliaților noștri”, a spus locotenent-general Steve Bowes, șeful Comandamentului Interarme canadian

La rândul său, locotenent-colonelul Mark Hickey, comandant al Forțelor operaționale aeriene în România, a explicat: „Un grup operativ al forțelor aeriene este o organizație agilă și flexibilă, întotdeauna gata să-și folosească capacitatea și să ofere sprijin dacă și când Canada are nevoie.

FAC au desfăşurat o FOA în România pentru prima dată în cadrul operaţiunii REASSURANCE între aprilie şi august 2014 la Baza Aeriană 71 a Forţelor Aeriene Române din Câmpia Turzii. – PROMPT MEDIA

 

foto:romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.