Acasă Social Funcționarii publici pun presiune pe guvern și amenință cu proteste

Funcționarii publici pun presiune pe guvern și amenință cu proteste

DISTRIBUIȚI

147262 – 23082017 – Funcționarii publici amenință cu declanșarea, la începutul lunii septembrie, a protestelor în  administrația centrală și locală, dacă guvernul nu se va implica în aplicarea legii salarizării și cer o întâ˜lnire, în regim de urgență, cu premierul.Printr-un comunicat de presă, Sebastian Oprescu, președintele SNFP, arată că în administrație există situații tensionate, generate de întârzierea sau neaplicarea legii salarizării bugetare. Astfel, liderul de sindicat arată că funcționarii publici din aparatul Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii, Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltăƒrii Regionale, Ministerului Săƒnăƒtății, Casei Naționale de Asigurăƒri de Săƒnăƒtate și din instituțiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, funcționarii publici din Ministerul Apelor și Ministerul Justiției, NU beneficiază de o majorare cu 15% a salariului de bază.

Acesta mai arată că în mai multe agenții și autorități publice nu a avut loc reîncadrarea personalului în funcții publice de stat cu salarizarea aferentムși că în alre instituții salariile nu au fost echivalate. În plus, în unele ministere, salariile nu corespund pregăƒtirii profesionale a angajaților, iar în prefecturi salariile nu sunt în acord cu complexitatea muncii.

De asemenea, Oprescu mai arată că la nivelul administrației publice există discrepanțe salariale între funcții publice similare. – PROMPT MEDIA 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.