Acasă Nord-Est Iasi Iasi: Documente false, la frontieră

Iasi: Documente false, la frontieră

DISTRIBUIȚI

 147208 – 18082017- Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iaşi au descoperit în borseta unui bărbat, într-un plic, documente româneşti false, pe care intenţiona să le ducă în Anglia.

“În ziua de 17 august a.c., în jurul orei 21.30 în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru a intra în ţară, o pesoană cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, în vârstă de 51 de ani, şofer al unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, ce efectua cursa ocazională Chişinău – Londra”, se specifică în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

În baza unei analize de risc, poliţiştii au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului, în urma căruia au fost descoperite, în borseta acestuia, într-un plic, un pasaport simplu, o carte de identitate şi un permis de conducere, toate cu însemnele autorităților românești.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. Cu privire la cele constatate, conducatorul auto a declarat că plicul i-a fost înmânat în Republica Moldova de către un cetățean român a cărei identitate nu o cunoaște şi urma să îl ducă în Anglia ca să îl dea unei persoane necunoscute.

De asemena, bărbatul a mai specificat că nu avea cunoştinţă de conţinutul plicului.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.