Acasă Social Aparare Ministrul Apărării Naționale și ambasadorul SUA, în vizită la Târgoviște

Ministrul Apărării Naționale și ambasadorul SUA, în vizită la Târgoviște

DISTRIBUIȚI

 – 147383 – 31082017 – Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a făcut la 30 august o vizită la Târgoviște, împreună cu o delegație a ambasadei SUA în România, condusă de ambasadorul Hans Klemm.

Ministrul Țuțuianu a declarat că țara noastră este și va fi întotdeauna un partener important al Statelor Unite ale Americii în această regiune, ”în care situația de securitate este complicată, mai ales după anul 2014”. De asemenea, el a spus că România este interesată să consolideze flancul estic al Alianței Nord-Atlantice într-un context mai larg, ”privit unitar de la nord la sud”.

Referitor la programele de înzestrare ale Armatei României, ministrul apărării naționale a precizat că sunt purtate discuții cu rezultate foarte bune cu companii americane interesate să se implice în domeniu și în colaborări directe cu societăți de profil din țara noastră și că, în perioada următoare, vor fi perfectate înțelegeri importante.

”Chiar acum, în timpul vizitei noastre la Târgoviște, la sediul Guvernului României, premierul Mihai Tudose și secretarul de stat în M.Ap.N. Mircea Dușa au loc discuții avansate cu compania americană de securitate aerospațială Lockheed Martin, implicată în programele esențiale de înzestrare ale Armatei României cu sisteme Patriot și HIMARS, dar și în programul de dezvoltare și mentenanță privind componenta de aviație multirol”, a făcut cunoscut ministrul Țuțuianu.

În cadrul discuțiilor, ministrul apărării naționale a evidențiat importanța prezenței și creșterii nivelului investițiilor americane, desvoltarea unui program de înfrățire între unitățile administrativ teritotiale din România și SUA, desvoltarea relațiilor de cooperare în domeniile turistic, cultural și științific, subliniind nivelul ridicat al Universității Valahia.

De asemenea, ministrul Adrian Țuțuianu a mai subliniat nevoia de corectare a legislației românești privind conflictele de interese și incompatibilitățile, precum și necesitatea punerii de acord a codurilor penale și civile și a codurilor de procedură penală și civilă cu deciziile Curții Constituționale. Totodată, a menționat importanța instituirii unor mecanisme de corelare a funcționării sistemului judiciar astfel încât să se asigure respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.

Ambasadorul Hans Klemm a făcut cunoscut că acțiunea a avut drept scop, printre altele, cunoașterea potențialului economic al zonei în vederea creșterii investițiilor directe dintre România și SUA și vizitarea unor companii locale de producție din domeniul industriei de apărare.

Hans Klemm a salutat decizia României de a aloca doi la sută din PIB pentru Apărare, ceea ce va crea parteneriate între companii americane și românești, și a apreciat că vizita ministrului Țuțuianu în SUA, care va avea loc luna viitoare, și întâlnirea cu omologul său american vor deschide noi premize pentru creșterea cooperării între SUA și România în domeniul securității, atât în plan bilateral, în cadrul parteriatului strategic, dar și în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Programul a inclus și vizite la Uzina Mecanică Mija și Uzina de produse speciale din Dragomirești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.