Acasă Sud Prahova Prahova: Inspecţia Muncii a dat sancţiuni

Prahova: Inspecţia Muncii a dat sancţiuni

DISTRIBUIȚI

 

147151 – 11082017-  Inspecția Muncii a sancționat cu 10.500 de lei S.C. Unique Clothing SRL din Prahova unde un director a fost filmat când înjura şi umilea personalul. În conformitate cu dispozițiile lui Dantes Nicolae Bratu,inspector general de stat, o echipă de control de la Inspecția Muncii împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului teritorial de muncă Prahova, au efectuat un control la S.C. Unique Clothing SRL din Prahova unde un director a fost filmat când înjura şi umilea personalul.

Au fost constatate nereguli în domeniul securității și sănătății în muncă și al relațiilor de muncă pentru care s-au aplicat avertismente, amenzi în cuantum de 10.500 de lei și măsuri ferme cu termene concrete de realizare. Inspectoratul teritorial de muncă Prahova va monitoriza permanent modul în care acestea sunt realizate.

În domeniul securității și sănătății în muncă societatea a fost amendată cu 8.000 de lei și s-au aplicat avertismente scrise și verbale. Inspectorii de muncă au dispus următoarele măsuri de remediere a neregulilor: autorizarea  internă a lucrătorilor  care utilizează lisa mecanică în activitatea de încărcare-descărcare, marcarea și întreținerea căilor de acces și de circulație, păstrarea în stare liberă a acestora, înlăturarea materiilor prime depozitate necorespunzător, asigurarea de vestiare corespunzătoare separate lucrătorilor, pentru femei și bărbați, dotarea cu manometre care să indice presiunea minimă și maximă a instalației de încălzire aferentă camerei cazanelor, dotarea cu dispozitive de detectare a pierderilor de gaze, semnalizarea riscurilor de cădere,  împiedicare, alunecare a lucrătorilor corespunzător diferenței de nivel, asigurarea unui climat corespunzător în spaţiul destinat mașinilor de călcat și al altor spații de lucru, asigurarea unei activități corespunzătoare în poziții ortostatice – așezat și în picioare pentru muncitori, conform principiilor ergonomice aplicabile la activitățile desfășurate la mașinile de cusut, respectiv la bancurile de lucru din zona intermediară fluxului de asamblare produse finite, instruirea lucrătorilor cu prevederile din fișele  de securitate, asigurarea rafturilor împotriva răsturnării.

În domeniul relațiilor de muncă societatea a fost amendată cu 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal. De asemenea, s-a constatat ca angajatorul nu a evidențiat munca suplimentară  prestată de salariați, fiind dispusă măsura obligatorie de remediere a neconformității dispuse. Angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre salariați faptă pentru care s-a dispus măsură de remediere.

”Unul din principalele obiective ale Inspecției Muncii este menținerea unui echilibru între angajați și angajator și toleranță zero pentru abateri de la conduita corectă bazată pe respect și legalitate în relațiile de muncă. Întotdeauna Inspecția Muncii a militat pentru un mediu concurențial corect, adaptat nevoilor pieței muncii, care, prin mecanisme și instrumente specifice să contracareze și autoregleze disfuncționalitățile apărute.

De exemplu, munca nedeclarată e un fenomen care afectează întreaga societate, pe angajatori și angajați deopotrivă. Trebuie să avem în vedere o reglementare mai riguroasă a ceea ce înseamnă riscurile psihosociale la locul de muncă(stres, hărțuire psihică,etc), fenomen sesizat la Inspecția Muncii din ce în ce mai des, aspect pe care îl vom trata cu prioritate în următoarea perioadă”, a subliniat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.