Acasă Anchete Interne Prahova: Profesori cercetați pentru corupție

Prahova: Profesori cercetați pentru corupție

DISTRIBUIȚI

 147100 – 09082017-  Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, desfăşoară activități de urmărire penală într-o cauză privind doi profesori de economie, respectiv matematică, la un colegiu din Ploiești.

În fapt, la data de 25.07.2017, o persoană a formulat denunț împotriva  profesorului de economie  care, după susținerea examenului de corigență, a pretins acesteia și altor colegi câte 500 de lei, cu scopul de a-i promova la examen, sumă de bani care urma a fi remisă în data de 26.07.2017, la domiciliul profesorului.

Ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au prins în flagrant pe cadrul didactic în timp ce primea suma de 1000 lei de la doi elevi cu scopul de a-i promova pe aceștia la examenul de corigență susținut cu o zi în urmă la disciplina predată de profesorul în cauză.

În cauză, s-a dispus efectuarea unei percheziții domiciliare, în urma căreia au fost identificate sumele de bani remise de martorul denunțător și de celelalte două eleve, cât și alte sume de bani, în total ridicându-se 6000 de lei în vederea continuării cercetărilor.

După realizarea activității de prindere în flagrant a profesorului, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită în formă continuată.

De asemenea, s-a reținut că, în perioada 24-26.07.2017, profesorul de matematcă a pretins și primit de la cinci elevi suma totală de 2000 de lei, promițându-le acestora că-i va ajuta să promoveze examenul de corigență la economie. Din această sumă, suspectul a oprit 500 de lei, iar 1500 i-a remis colegului său ce predă economia și a primit de la cel din urmă suma de 200 de lei pentru intermedierea activității.

Profesorul de matematică este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), complicitate la dare de mită (cinci infracțiuni) și trafic de influență în formă continuată.

Cei doi inculpați au fost reținuți inițial pentru 24 de ore, iar ulterior s-a luat față de aceștia măsura controlului judiciar. În cauză se efectuează cercetări și față de 6 elevi pentru săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.