Acasă Anchete Justitie Precizări de la ministrul Justiției

Precizări de la ministrul Justiției

DISTRIBUIȚI

147298 – 25082017 – Ministrul Justiției, Tudorel Toader, official în concediu până luni, a anunțat vineri că va trimite proiectul privind legile justiției ”doar după consultări” și că așteaptă să se pronunțe societatea civilă, precizând că a preferat să pună propunerile în dezbatere publică.

”Voi trimite propiectul de lege pentru modificarea legilor justiției doar după ce se va exprima toată lumea, toată societatea, toate organizațiile profesionale și după ce se vor exprima cu privire la toate propunerile”, a spus Tudorel Toader. ”Am văzut luările de poziţie din spaţiul public focusate pe două – trei propuneri, dar nu am văzut luări de poziţie referitoare la toate propunerile, toate propunerile ne privesc pe toţi. După ce am toate luările de poziţie, o fi bine, n-o fi bine, dau proiectul de lege, după aceea trimit la CSM. Nu am toate exprimările, toate luările de poziţie cu privire la fiecare dintre propunerile formulate, nu daudrumul la proiectul de lege”, a adăugat ministrul.

Ministrul Justiției a declarat cu privire la modificările aduse legilor justiției că ”într-un stat de drept nu faci experimente” El a spus că a preluat majoritatea propunerilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în proiectul de modificare a legilor justiţiei.

”Cunosc aşteptarea de la CSM, DNA, DIICOT, societatea civilă în general. Voi trimite proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei după ce se va exprima toată lumea, toată societatea, toate organizaţiile profesionale după ce se vor exprima puncte de vedere cu privire la toate problemele pe care le-am enunţat miercuri. (..) Am preluat majoritatea propunerilor venite de la CSM la Legea 317, una dintre cele trei legi şi nimeni nu poate să spună că le-a văzut. Cele trei legi au fost la CSM, s-au întors la Ministerul Justiţiei, le trimit iar la CSM. (…) Nu trimit proiectul de lege şi la DNA, şi la Parchet, şi la DIICOT. CSM reprezintă şi judecătorii şi procurorii şi coagulează opiniile. Nu uitaţi că este un aviz consultativ. Va fi a treia rundă de consultări cu CSM şi se va da avizul final. Apoi eu mă duc în Guvern cu o propunere de proiect care se mai modifică, se mai adaugă, apoi la Parlament, unde se fac modificări (…) Să spună autorităţile statului, societatea civilă în general cu privire la fiecare dintre problemele enunţate”, a declarat, vineri, Tudorel Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.