Acasă Uncategorized Premierul Mihai Tudose: Vizita președintelui Franței în România este extrem de importantă...

Premierul Mihai Tudose: Vizita președintelui Franței în România este extrem de importantă pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale

DISTRIBUIȚI

147290 – 24082017 – Premierul Mihai Tudose oferă, astăzi, un dejun de lucru în onoarea președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, aflat în vizită în România, ca parte a turneului regional pe care președintele francez îl face în aceste zile. ”Vizita președintelui Franței în România este extrem de importantă pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum și pentru consolidarea cooperării în plan european, în dosarele de interes major pentru ambele părți”,  consideră premierul Mihai Tudose. În cadrul dejunului de lucru vor fi abordate aspecte privind cooperarea în sectoarele economic, energetic, cercetare și cultural.

Premierul Mihai Tudose va prezenta progresele economice ale țării noastre, măsurile luate de Guvern în acest domeniu și oportunitățile de investiții, în condițiile în care România a înregistrat în trimestru al doilea o creștere economică de 5,9%, cea mai mare din UE.

Aderarea României la Spațiul Schengen este un alt subiect de interes, având în vedere că țara noastră îndeplinește condițiile tehnice, decizia fiind în acest moment la nivel politic, iar țara noastră se bazează pe sprijinul constant al partenerului tradițional, Republica Franceză.

Șeful Executivului va exprima interesul Guvernului de la București pentru continuarea dialogului susținut în pregătirea Președinției României a Consiliului UE, pornind de la expertiza Franței în domeniul afacerilor europene.

Pregătirea Sezonului cultural România-Franța, desfășurat în perioada 1 decembrie 2018 – 30 iunie 2019, care va marca Centenarul creării României moderne și va oferi șansa unei mai bune cunoașteri a țării noastre în plan extern, se va afla între subiectele dejunului de lucru.

Delegația română condusă de prim-ministrul Mihai Tudose este compusă din ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Sorin Cîmpeanu, membru al Camerei Deputaților, consilierii de stat Florin Vodiță, Gabriel Andronache, Felix Rache.

Din delegația franceză condusă de președintele Emmanuel Macron fac parte ministrul Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, ambasadoarea Franței în România, Michèle Ramis, șeful Statului Major particular al Președintelui, Amiral Bernard Rogel, consilierii Philippe Etienne, Clément Beaune, Barbara Frugier, Nicolas Jegou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.