Acasă Politic PSD îl pârăște pe Maior la președinte

PSD îl pârăște pe Maior la președinte

DISTRIBUIȚI

147328 – 28082017 –  Comisia parlamentară care anchetează alegerile prezidențiale din 2009 a decis să îl informeze pe președintele României, Klaus Iohannis, în legătură cu refuzul lui George Maior, fost director al SRI, actualmente ambasador al României în SUA, de a răspunde unor întrebări privind ancheta. Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu și a fost adoptată.

Maior a afirmat, la 12 iunie, în fața comisiei, că a fost în seara scrutinului respectiv la fostul ministru Gabriel Oprea acasă, la un eveniment privat, și că între el și fostul ministru de Interne există o relație de prietenie. El a refuzat să ofere alte detalii, pe motiv că evenimentul era privat.

De asemenea, membrii comisiei au anunțat că se vor întâlni cu ministrul justiției, Tudorel Toader, în această săptămână, pentru a discuta cazul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Ei spun că vor să discute cu ministrul Justiției această speță, dar și despre cazul procurorului genral al României, Augustin Lazăr, care refuză să predea dosarul prezidențialelor din 2009.

Încă nu s-a fixat ziua în care va avea loc întâlnirea, însă cel mai probabil aceasta ar putea avea loc miercuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.